ELIN HEDMAN

- HUVUDTRÄNARE LAG 1

Elin började med voltige i Överby ridskola för 12 år sedan. Då var voltigen en sidoförening i ridskolan, men hösten 2006 startade Stockholms Voltige som en egen förening. När Elin började hade hon bara ridit lite grann, så hon är ett levande bevis på att det går att lära sig voltige utan en massa förkunskaper inom ridning.

Idag är Elin huvudtränare för båda lagen, och tränar och tävlar själv som senior.

"Today I will do what others won´t, so tomorrow I can do what others can´t." 

ERIKA  SOHLBERG

- LINFÖRARE & HJÄLPTRÄNARE 

Erika kom först i kontakt med voltigen när hennes syster började träna (ca år 2000), och började själv träna voltige kort därefter. Även om Erika har varit ifrån voltigen i omgångar så har lagandan och samspelet mellan linförare/häst/voltigör alltid dragit henne tillbaka.

Erika har en bakgrund som hästtjej och började rida som sjuåring, föräldrarna trodde att det var ett intresse som skulle gå över, men vi kan ju säga att de blev motbevisade. Idag rider Erika mest andras hästar och agerar ofta kamikazepilot på unghästar eller de som behöver bralla av sig lite energi. Erika longerar de hästar som används inom föreningen och har varit med att träna upp både Frasse och Kanon. 


ida welander

- HUVUDTRÄNARE LAG 2

Ida började tidigt med voltige och är numera en av våra eldstjärnor. Glad, engagerande och extremt empatisk och driven är Ida numera både en del av Lag 1, tävlar individuellt som junior samt är hjälptränare för Lag 2. Utöver voltigen rider Ida regelbundet - hästar är en självklar del av Idas aktiva liv.

Idas mål för 2018 år är att starta i SM och sätta kvalpoäng samt starta i så många samtliga tävlingar som möjligt. Hennes mål är även att fortsätta utveckla och hjälpträna Stockholm Voltige, och såklart ha riktigt kul på vägen!

KANON

Polskt halvblod född 2005

e. Ostry Chef u. Okänd

Ägare: Ing-Marie Öhman/I-Ms ridutbildning

Kanon började träna med Stockholm voltige i augusti 2016, han har utvecklats bra som voltigehäst under den tid vi tränat tillsammans. Kanon är lite morgontrött och behöver sträcka på kroppen för att vara redo för träning. Han beskrivs ofta som en soffa av voltigörerna med sin runda rygg. Med namnet Kanon finns det lite att leva upp till, det märks sällan på träning men när det gäller att kliva av transporten så ger han skäl till för sitt namn och skjuter ut från transporten som en kanonkula. 

FRASSE - French Quarter

Engelskt fullblod född 2004

e. Cajun Cadet  u. Night Shift

Ägare: Ing-Marie Öhman/I-Ms ridutbildning

Frasse kännetecknas av sin vänliga uppsyn och det är få som inte charmas av hans varma mule eller sammetspäls. Frasse har en bakgrund som galopphäst,  men som tur är var han aldrig tillräckligt snabb. Som voltigehäst har han visat sig ha precis rätt tempo och tar väl hand om sina voltigörer. Han är lättlärd och när han lärt sig något nytt vill han gärna visa upp det! Hans favoritövning är när voltigörerna springer in för att klappa honom, och allra bäst är det när någon klappar vid varje ben.


Styrelsen

ORDFÖRANDE
Sofia Söderberg
karinsofia.soderberg@gmail.com

SEKRETERARE
Erika Sohlberg
erika.sohlberg@gmail.com

KASSÖR
Jenny Hyde
hyde.jenny@gmail.com

LEDAMOT
Cecilia Sköld
cecilia.skold@bluebrick.se

LEDAMOT
Linda Andrén
linda@etac.com

SUPPLEANT
Margareta Hallqvist