ELIN HEDMAN

- HUVUDTRÄNARE LAG 1

Elin började med voltige i Överby ridskola för 12 år sedan. Då var voltigen en sidoförening i ridskolan, men hösten 2006 startade Stockholms Voltige som en egen förening. När Elin började hade hon bara ridit lite grann, så hon är ett levande bevis på att det går att lära sig voltige utan en massa förkunskaper inom ridning.

Idag är Elin huvudtränare för båda lagen, och tränar och tävlar själv som senior.

"Today I will do what others won´t, so tomorrow I can do what others can´t." 

ERIKA  SOHLBERG

- LINFÖRARE & HJÄLPTRÄNARE 

Erika kom först i kontakt med voltigen när hennes syster började träna (ca år 2000), och började själv träna voltige kort därefter. Även om Erika har varit ifrån voltigen i omgångar så har lagandan och samspelet mellan linförare/häst/voltigör alltid dragit henne tillbaka.

Erika har en bakgrund som hästtjej och började rida som sjuåring, föräldrarna trodde att det var ett intresse som skulle gå över, men vi kan ju säga att de blev motbevisade. Idag rider Erika mest andras hästar och agerar ofta kamikazepilot på unghästar eller de som behöver bralla av sig lite energi. Erika longerar de hästar som används inom föreningen och har varit med att träna upp både Frasse och Kanon. 


ida welander

- HUVUDTRÄNARE LAG 2

Ida började tidigt med voltige och är numera en av våra eldstjärnor. Glad, engagerande och extremt empatisk och driven är Ida numera både en del av Lag 1, tävlar individuellt som junior samt är hjälptränare för Lag 2. Utöver voltigen rider Ida regelbundet - hästar är en självklar del av Idas aktiva liv.

Idas mål för 2018 år är att starta i SM och sätta kvalpoäng samt starta i så många samtliga tävlingar som möjligt. Hennes mål är även att fortsätta utveckla och hjälpträna Stockholm Voltige, och såklart ha riktigt kul på vägen!

KANON

Polskt halvblod född 2005

e. Ostry Chef u. Okänd

Ägare: Ing-Marie Öhman/I-Ms ridutbildning

Kanon började träna med oss i augusti 2016 och är vår mest rutinerade häst och startade sitt första SM 2019. Han är trots sin storlek en fantastisk läromästare för alla våra voltigörer med sin breda rygg, trygga skritt och lugna galopp. Kanon åker oftast med när  vi har uppvisningar och clinics, och charmar nya publiker vart han än är. Kanon är laghäst till Team Smaragd och går även med våra individuella voltigörer.

MONTY - MONTE CASSINo AF WASBEK

Holsteiner, född 2011

E: Cassini I U: Oramirada

Ägare: Erika Sohlberg och Lina Hansson

Monty är vår största häst som hyrs in av de individuella voltigörerna. Monty påbörjade sin utbildning till voltigehäst sommaren 2019 som enligt ryttaren "snabbare kommer bli en bra voltigehäst än han blir min dressyrhäst". Med en stor galopp ger han voltigörerna en bra känsla i deras övningar. Monty har tidigare presterat på hoppbanan och vi hoppas att han ska visa sig passa minst lika bra på voltigearenan.


DONNA DII


Lettiskt halvblod, född 2009

E: Deriks U: Iluzija

Ägare: Ing-Marie Öhman/I-Ms ridutbildning

Donna är en stor häst men med hennes långa pannlugg blir hon ändå vår lilla ponny, alla charmas av hennes söta uppsyn. Med en stor galopp och en härlig inställning till att ta hand om sina voltigörer har Donna visat sig  passa perfekt till voltigen. Vi skyndar långsamt med utbildningen som påbörjades våren 2019 och gör stora framsteg för varje träning. Hon tränar med Team Safir. 


Styrelsen

ORDFÖRANDE
Sofia Söderberg
karinsofia.soderberg@gmail.com

SEKRETERARE
Erika Sohlberg
erika.sohlberg@gmail.com

KASSÖR
Jenny Hyde
hyde.jenny@gmail.com

LEDAMOT
Cecilia Sköld
cecilia.skold@bluebrick.se

LEDAMOT
Linda Andrén
linda@etac.com

SUPPLEANT
Margareta Hallqvist